Prinsenbal De Rooie Rijers

Op zaterdag 21 november 2015 hebben wij een bezoek gebracht aan het Prinsenbal van onze vrienden van De Rooie Rijers. Na eerder bezoeken aan o.a. De Belhamels, De Sepneuten, De Olijkers, de Doorzakkers en het Stadsprinsenbal werd het voor de oudste weer eens tijd om in de pen te klimmen. Met een behoorlijke afvaardiging waren we aanwezig op de feestlocatie aan de Phoenixstraat.

Helaas was onze parttime vorst Marcel afwezig wegens ziekte maar hij werd op een prima wijze vervangen door zoon Maurice. Dat hebben we geweten (lees geroken) ook. Regelmatig was er niemand in zijn buurt te vinden en had hij de hele statafel voor zichzelf.

Onze eigen Prins Nigel, bezig aan zijn laatste uittreden, liet zich uitgebreid zien in de polonaise en zorgde ervoor dat hij genoot van zijn laatste uren als Prins der Fuilspuiters.

Op zich was het wel logisch dat Nigel veel in de polonaise te zien was want eenmaal aan de bartafel was het natuurlijk de Raad van Elf die uitgebreid zinspeelde op het afgaan van hem op ons eigen Prinsenbal op 28 november a.s. Als de oudste heb ik natuurlijk geprobeerd om onze Prins gerust te stellen met de mededeling dat ik de Raad gesommeerd heb om het niet al te bond te maken. Hier had hij echter niet al teveel vertrouwen in geloof ik. Nigel, bij dezen, het komt allemaal goed. Of dat voor jou is weet ik niet.

Om ruim 11 over half 11 werd dan bekend wie De Rooie Rijers het komend jaar gaan leiden. Prinses Ineke de 1e, Rooie Rijer de 48ste bleek degene te zijn die de komende tijd de baas is op de Phoenixstraat. Na een uitgebreide polonaise, geleid door Prinses Ineke en de Stadprins, hebben we na het feliciteren en een laatste biertje de taxi naar huis genomen en gaan we richting ons eigen Prinsenbal. Uiteraard niet voordat we “ONS”seizoen komende vrijdag beginnen met het inmiddels traditionele hapje en drankje.

Tot vrijdag of zaterdag.

 

De Oudste.

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft