Opwarmavond De Keilebijters

Al vorig jaar werd in de vergadering besloten dat we een keer carnaval zouden gaan vieren buiten Delft. Omdat “onze” Johan van Dam al geruime tijd, 4 jaar geloof ik maar dat kan ook 5 jaar zijn, Prins is bij De Keilebijters in Rotterdam hebben we er voor gekozen om hun opwarmavond, die gehouden zou worden bij de VV Barendrecht in de gelijknamige plaats.

De belangstelling voor dit bezoek was zodanig groot dat besloten werd om een bus te huren. Ook was 't Zootje bereid om ons muzikaal te begeleiden en zo was de bus, 64 plekken, bijna vol.

Een dag van tevoren kregen we echter te horen dat de Burgemeester van Barendrecht de vergunning voor de feestavond had ingetrokken nadat hij er lucht van had gekregen van er ook niet leden van de vv Barendrecht zouden komen. Kennelijk had de beste man er lucht van gekregen dat De Fuilspuiters zouden komen en was hij bang voor onrust in zijn gehucht.
Gelukkig konden De Keilebijters terugvallen op hun oude locatie in de bewoonde wereld van Rotterdam en heb zij die locatie binnen een dag omgetoverd tot een echte feestzaal.
Voor de bus was de locatie echter zo goed als niet te bereiken en moesten we een flinke wandeling maken. Na aankomst kon het feest beginnen. Prins Rigardus, zoals Johan in het Rotterdamse wordt genoemd kwam als eerste op. Daarna een kleine pauze en de opkomst van onze eigen Prins Patrick, voorafgegaan door  ’t Zootje, met een rood lint van Fuilspuiters daarachter.

Uiteindelijk is het een super geslaagde avond geworden met dank aan de Keilebijters. Sommigen zullen wel wat spierpijn hebben overgehouden aan de uitbundige inheemse dansen die zij hebben uitgevoerd om de aandacht van een als verpleegster verklede carnavalsvierster te trekken. Omstreeks 02.00 uur waren we veilig weer terug en zijn we snel weer huiswaarts gekeerd.

Nu op naar onze eigen opwarmavond in Delft!

De Oudste

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft