Opwarmavond 2016

Zaterdag 23 januari 2016. De Opwarmavond, georganiseerd door de gezamenlijke Delftse carnavalsverenigingen. Nadat we in de eerste weken van 2016 al diverse carnavalsavonden achter de rug hadden begon nu eindelijk het grote werk.

Om 09.00 uur stipt, voor de meesten iets later, verzamelden de vrijwilligers zich voor het opbouwen c.q. ombouwen van de sporthal Kerkpolder tot een grote feestzaal. Het was goed te merken dat de meesten al de nodige ervaring hadden met het inrichten van deze sporthal. Rond een uur of twaalf was het meeste werk dan ook achter de rug. Alleen Remy was nog bezig met de muziek. Niet zo verwonderlijk natuurlijk als je ziet wat er allemaal opgehangen en neergezet wordt. Na de gezamenlijke maaltijd zijn de meesten, inclusief de oudste, huiswaarts gegaan om enige rust te nemen voor een lange avond.

Om even voor 20.00 uur wat de oudste alweer bij de sporthal om, samen met nog een drietal vrijwilligers, de kaarten in te nemen van de vele bezoekers aan dit evenement.

Om ongeveer 21.00 uur even stiekem gekeken naar de opkomst van de verenigingen die door hun vorsten werden voorafgegaan. Na een lange polonaise even een kort protocol en toen kon het feest losgaan. Met de geweldige muziek van Rainbow Party Service waren vele feestgangers al snel op de dansvloer te vinden en ook de artiesten waaronder de Snollebollekes brachten de stemming er goed in.

In de kantine van de DVV Delft speelden de boerenkapellen bij toerbeurt hun repertoire en ook dit werd hen door het publiek in dank afgenomen.

De oudste had ondertussen rond 23.00 uur plaatsgenomen tussen de barmensen en leefde zich uit in het tappen van de nodige tappies. Onze eigen Marcel en Dennis, echtgenoot van Prinses Anita, zorgden voor een constante toevoer van drank en glazen naar de tappunten.

Stipt 01.00 uur zat het feest erop en gingen de feestgangers tevreden huiswaarts met in de gedachten de feesten van De Sepneuten (vrijdag) en De Fuilspuiters (zaterdag) die het komende weekend op het programma stonden.

De Oudste.

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft