Opwarmavond 2014

Net zoals elk jaar moesten bijna alle carnavalsverenigingen weer aan de slag voor de jaarlijkse opwarmavond, twee weken voorafgaande aan het echter carnaval, in Delft. Omstreeks 09.00 was het verzamelen geblazen in de Sporthal Kerkpolder waar deze avond sinds enkele jaren wordt gehouden. Voor ons als Fuil Spuiters bijna een thuiswedstrijd omdat onze kantine aan de overkant van de Sporthal ligt.

Alle deelnemende verenigingen hadden medewerkers afgevaardigd die aan de slag gingen om de zaal om te toveren tot een ware feestzaal. Er werden die avond toch wel zo’n 11 tot 12 honderd mensen verwacht. Rond de klok van twaalf was de zaal zo goed als klaar. Alleen de muziek in de vorm van Rainbow Party Service moest nog het een en ander in orde maken. Maar goed die gasten zijn altijd als laatste klaar.

Omstreeks 19.30 uur moest ik weer aanwezig zijn om de gasten te ontvangen en te controleren op leeftijd. Er was namelijk info binnen gekomen dat er door de politie gecontroleerd zou worden op het schenken van alcohol aan minderjarigen. Een ieder van 18 jaar en ouder kreeg dus een stempel op arm, voorhoofd of andere plekken waar men dat wenste waardoor hij gerechtigd was om drank te kopen. Er was iemand die zo ongeveer zijn hele pak uitdeed om het stempel op zijn achterste te laten zetten. Op onze mededeling dat hij zich dan bij iedere bestelling voor de bar uit moest kleden koos hij toch maar voor een stempel op zijn voorhoofd.

Nadat om 20.30 uur alle prinsen door de boerenkapellen naar binnen waren begeleid kon het feest echt beginnen met als een van de hoogtepunten het spetterende optredens van Double DJ’s & Jetty Paletti en de uitstekende disco. Geweldig zoals de zaal uit zijn dak ging.

Op een klein incidentje na heeft de beveiliging gelukkig een rustige avond gehad. Om 01.00 uur ging het licht aan na weer een geslaagde opwarmavond. Enige minpuntje was de enorme chaos bij de garderobe na afloop. Normaal zeg ik tot de volgende opwarmavond maar nu tot zaterdag 22 februari 2014 bij de Fuil Spuiters.

De Oudste

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft