De Oudste over: De Prijsuitreiking

Het is maandagmiddag even over half twee als De Oudste zich in de richting van de binnenstad van Delft begeeft voor de prijsuitreiking van de optocht. Aan gekomen bij de Residentie van De Olijkers aan de Phoenixstraat wordt ik direct geconfronteerd met de gevolgen van een behoorlijk ongeluk met  tram 1 of 19. Althans ik kreeg sterk het vermoeden dat een viertal Fuilspuiters net onder de tram hadden gelegen. Paul, Timo, Glen en Thomas was zagen jullie eruit. Gelukkig herkende ik jullie aan de rood/witte jassen.

Onder grote belangstelling van de diverse verenigingen werd even na twee uur begonnen met het uitreiken van de prijzen. Zoals altijd werden de prijzen van de zelfgebouwde Praalwagens als laatste uitgereikt. De Kalfskoppen werden terecht derde met hun mooie molen. Net zoals vorig jaar ging de strijd om de eerste plaats tussen De Sepneuten en De Fuilspuiters, waarbij de eerste plaats wederom voor De Sepneuten was. Nadat onze eigen Prins Bert de beker in ontvangst had genomen werd er wederom zeer sportief door De Fuilspuiters een erehaag gevormd. Helaas  was Prinses Ariane niet aanwezig om de beker in ontvangst te nemen. Uit zeer betrouwbare bron heeft De Oudste vernomen dat zij nog steeds bezig was om door haar voorraad bananen heen te komen.

Na een lange pauze om te eten heeft de Oudste zijn dag vervolgd bij de lichtjesoptocht. Lopende langs alle verlichte  wagens bestond er toen bij De Oudste al geen twijfel meer wie er deze keer zou gaan winnen. Alleen moest de jury er natuurlijk ook zo over denken. Michel had de nodige lampionnen in de vorm van een pompoen geregeld wat wel een leuk effect had. Om 21.00 uur hebben we ons nog even warm gelopen in de kakefonie waarvan ik de indruk had dat deze toch een stuk minder werd bezocht dan andere jaren. Kan natuurlijk met de kou te maken hebben, maar toch.

Na de kakefonie snel naar de Residentie om warm te worden en in spanning af te wachten of De Stadsprins wel of niet zou komen om de wisselbeker en het felbegeerde vat bier uit te reiken. Na ongeveer een kwartiertje ging het gerucht al dat De Stadsprins onderweg was naar onze Residentie. Korte tijd later kwam Stadsprins Hans de tweede met zijn gevolg en ’t Zootje binnen.

De wisselbeker werd aan onze Prins bert overhandigd waarbij Grootvorst Johan opmerkte dat hij elk jaar toch weer veel moeite moest doen om de beker terug te krijgen. Onze eigen Hans deelde toen fijntjes aan Johan mede dat hij zich volgend jaar de moeite kan besparen omdat de wisselbeker definitief in handen van De Fuilspuiters was gekomen na het driemaal achter elkaar winnen van deze mooie prijs. Na een paar polonaises en een paar biertjes is De Oudste rond het middennachtelijk uur huiswaarts gegaan om zich voor te bereiden op de laatste dag van het carnaval.

Tot morgenmiddag bij het dweilen.

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft