Bezoek aan de Vrije Stappers

De afgelopen weken was De Oudste niet echt in goeden doen. Beetje grieperig, dichte neusholtes en wat last van de keel. Dat nam niet weg dat hij toch een ziekenbezoekje heeft gebracht aan onze geopereerde adjudant, Hans van Nieuwenheupe. Het gaat goed met hem. Hij loopt nog wel met krukken maar gaf al aan dat hij mee zou gaan naar de Vrije Stappers.

Wij als Fuilspuiters hebben afgesproken dat we een keer per jaar met de bus weg gaan naar een uittreden. Dit jaar viel de keus op een bezoek aan de Vrije Stappers uit Portugaal.

Het was al vroeg verzamelen bij Full Speed voor ruim 30 Fuilspuiters die zich hadden opgegeven voor deze trip. Ook adjudant Hans van Nieuwenheupe was, met krukken, paraat Slechts onze Prins en vorst Marcel zouden in ornaat verschijnen en de rest in de bekende rode Fuilspuiters kiel. Even over half acht vertrokken we, met een enthousiaste chauffeuse van de KWIBUS, richting Portugaal alwaar we om ongeveer half negen aankwamen.

Voor de enthousiaste chauffeuse was snel een rode kiel geregeld zodat zij met ons mee naar binnen kon en ook een gezellig feestje kon vieren. Ik moet zeggen dat de avond goed bezocht werd met o.a. de aanwezigheid van alle Rotterdamse carnavalsverenigingen, De Rietzeilers uit Schiedamn, De Blauwkonters en uit Delft De Belhamels, De Brandshappers en De Fuilspuiters.

Bij de opkomst van onze Prins Nigel  vormde zich een lange rode polonaise achter hem wat toch wel wat indruk maakte in de zaal. Na het officiële gedeelte mocht ook Prins Nigel in kiel maar hij was zo druk met onderscheidingen uitdelen, volgens mij met name aan het vrouwelijk geslacht, dat hij amper tijd had om wat te drinken, wat ook tot uitdrogingsverschijnselen bij vorst Marcel leidde.

De avond zat leuk in elkaar met een goede boerenkapel, een disco en een suprise act wat inderdaad een surpise-act was. Wat een stem had dat mens in het begin. Na 1 liedje de halve zaal leeg maar daarna een leuke act als vervolg. Wat De Oudtse wel opviel wat het vroege tijdstip van eindigen van deze avond. Even over 00.00 uur begon men al naar het einde toe te werken en om half een was het laatste ronde aan de bar. Nu was dat ook weer niet zo’n ramp want we hadden afgesproken om om 00.30 uur weer met de bus te vertrekken. Dat werd iets later omdat niet iedereen even snel was. Halverwege de terugreis moest onze chauffeuse, die naar haar zeggen een wereldavond had, in de Spaanse Polder een noodstop maken omdat Michel zo nodig moest.

Uiteindelijk stond de halve bus de Spaanse Polder te bevochtigen inclusief een aantal dames.

Omstreeks 01.30 uur waren we terug in de Kerkpolder en ging de Oudste tevreden huiswaarts.

De Oudste.

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft